string(2) "24"


Kedves látogató a gyorsabb információ szerzés érdekében használja oldalunkon a keresőt. A teljes kifejezések beírása mellett segítség lehet a törtszavas keresés is.

Keresendő szöveg:Ajánlom a barátomnak:
    Nevem:  
Barátom e-mail címe:  

Műanyag nyílászárók


A műanyag nyílászárók jellemzői

Az alábbiakban a német Gealan cég által gyártott műanyag IQ profilcsalád elemeiből és korszerű műanyag profiljaiból készült nyílászárók főbb műszaki jellemzőit szeretnénk bemutatni.

Tok és szárnyprofilok

A műanyag nyílászárók egyik alapeleme a modifikált kemény PVC-ből készült UV stabil tok és szárnyprofil illetve a szerkezetet kompletté tevő kiegészítő elemek. A felhasznált műanyagra nagyfokú időjárás- tűz- ütés és vegyszerállóság jellemző. Az ablakok merevségét és mérettartását a profilalak vastagsága és elrendezése valamint a profilok belsejében elhelyezett - méretezett - horganyzott acélbetétek biztosítják. A profilrendszerek a legelterjedtebb és korszerű "ötlégkamrás" elrendezésűek (egymás után öt darab zárt légkamra alkotja a profil vastagságát). A felhasznált PVC nem igényel felületkezelést, párára, nedvességre nem érzékeny, nem vetemedik. Képeinken látható, hogy léteznek ennél jobb hőszigeteléssel rendelkező 6 kamrás profilok is. A szerkezetek alapváltozatban fehér színben készülnek. Ezen kívül többféle színes dekorfóliás mintából is lehet választani, melyet egyoldalt illetve kétoldalt színezve is tudunk gyártani. Speciális színigények esetén Acrylcolor színekből lehet választani.

Fő profiljaink melyekből nyílászáróinkat gyártjuk:

S 3000 5 kamrás profilrendszer

Az univerzális S 3000-es ütközőtömítésés rendszer 62mm beépítési mélységével kimagaslóan racionális feldolgozást tesz lehetővé. Ez részletesen a következőket jelenti: ugyanaz az acélmerevítés a szárnyban és a tokban, ugyanazok a furatok a tokosztók és a különböző elemek rögzítéséhez, azonos marás az osztók , tokosztók esetében, ugyanaz a tiszítómaró a tok és a szárny esetében.

S 8000 6 kamrás profilrendszer

Az S 8000-es IQ rendszer a GEALAN következetes piacorientáltságát jelzi. A 74mm-es beépítési mélységű, ütközőtömítéses rendszer fejlesztésénél a gazdaságosság és az anyagoptimalizálás állt a középpontban - az ablakgyártó üzemekben a problémamentes és gazdaságos feldolgozás érdekében.

Vasalatok

A nyílászáróinkat a német gyártmányú és SIEGENIA ezüstelőlapos vasalatokkal szereljük. A vasalatrendszer kezelése, működtetése egyszerű és kényelmes. A precíz működésű vasalatok tökéletes zárást biztosítanak, a karbantartási igényük minimális. A moduláris kialakításuknak köszönhetően gyakorlatilag bármely méretben és bármely nyitási mód esetén alkalmazhatók. Gyári felületkezelésüknek köszönhetően utólagos festést nem igényelnek, ellenállnak a pára és az időjárás hatásainak.

A PVC profilok anyagáról

A nyílászárók készítéséhez használt műanyag profilok alapanyaga a PVC (polivinilklorid). Ez az anyag egyike a legrégebben megalkotott szintetikus polimer vegyületeknek. Alapvetően szénből, hidrogénből és klórból épül fel. Az alapanyag granulátum a különböző adalékanyagok (stabilizátorok, pigmentek, síkosítók) hozzáadása során lesz olyan minőségű, hogy extrudálással a legkülönbözőbb formák alakíthatók ki belőle.
Az ablakgyártásban a pvc, mint nyersanyag részesedése manapság több, mint 40%-os. Ez, az alkalmazástechnikai előnyöknek és a kedvező esztétikai valamint karbantartási tulajdonságoknak köszönhető.

Ellenállóság

Ellenáll a legtöbb hígított és koncentrált savnak és lúgnak, vizes sóoldatnak, olajoknak, parafinolajoknak, alkoholoknak, benzineknek, magasabbrendű zsírsavaknak.
Nem ellenálló az észterekkel, ketonokkal, klórozott vagy aromás szénhidrogénekkel, kénhidrogénnel és más hasonló (pl. benzol, toluol) oldószerekkel szemben.
A pvc nem gyúlékony és önoltó tulajdonságú, azaz a láng eltávolítása után magától kialszik.
A molekuláris felépítésének köszönhetően kiváló fény-, időjárás- és ózonállóság. A különböző szennyeződésekkel terhelt levegő még szélsőséges körülmények között és hosszútávon sem képes az anyagot károsítani.

Egészségügyi hatás

A modern gyártási technológiának köszönhetően ma már sem gyártás közben sem a felhasználás során nincs károsanyag kipárolgása a profiloknak. A polimer-mátrix az összes adalékanyagot szilárdan, kioldhatatlanul rögzíti. Számos szakvélemény kimondja, hogy a gyártásból, felhasználásból eredő egészségkárosodás a mai technológiai előírások betartása mellett kizárt.


Környezetvédelem

A pvc hulladékok a megfelelő szelektív gyűjtés esetén teljes mértékben újrafelhasználhatók. Ez az előnyös tulajdonsága, valamint az előállításhoz szükséges nyersanyagok aránya és tömege az acél és egyéb fémekkel összehasonlítva jóval kedvezőbb. Alacsony feldolgozási hőmérsékletéből adódóan más anyagokhoz viszonyítva kevesebb energiaráfordítás szükséges.
A fenti pozitív tulajdonságokból következtethető, hogy a pvc felhasználása a leginkább környezetkímélő és környezetszennyező az egyéb alapanyagokhoz viszonyítva.

A Gealan profilokról részletesebben a gyártó honlapján.Várjuk észrevételeit!